NIN promoot ENC2023 op bedrijvendag Maritiem Instituut Willem Barentsz

Op vrijdag 31 maart werd na een paar edities overgeslagen te hebben weer de jaarlijkse bedrijvendag gehouden op het MIWB, het Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling.

Op een druk bezochte info markt met maar liefst 57 vertegenwoordigde bedrijven konden studenten van leerjaar 1 tot 4 informatie inwinnen over stages of startende carrières bij (meestal) varende bedrijven. Daartussenin was deze keer ook het Nederlands Instituut voor Navigatie vertegenwoordigd met een info stand over het NIN in het algemeen en promotie van de ENC2023 in het bijzonder. Vooraf waren de studenten gemaild over het feit dat het NIN een aantal gesponsorde ‘gratis’ kaarten aan MIWB studenten kon uitreiken. Dit was dankzij ENC Technical Program Committee lid, en docent op het MIWB Stephan Procee vooraf geregeld en bleek een goede opwarmer voor het contact op de stand zelf. Hoewel er slechts 3 of 4 kaarten voor de Terschellinger studenten beschikbaar zijn, hebben ruim 20 geïnteresseerde studenten zich gemeld, om de conferentie van 31 mei tot 2 juni bij te wonen in Noordwijk. Allen krijgen binnenkort een reactie vanuit het NIN, maar slechts 3 of 4 zullen daadwerkelijk kosteloos aan de conferentie kunnen deelnemen.

Overigens is naast dit succes ook geconstateerd dat het NIN nog wel wat kan doen aan de naamsbekendheid, want voor veel van de aanwezige bedrijven en ook docenten daar aanwezig, was het NIN blijkbaar een goed bewaard geheim. Wordt zeker vervolgd!

Bob Hogervorst