Bestuur

Het bestuur van het Nederlands Instituut voor Navigatie bestaat uit de volgende bestuursleden:

Bart Banning
VoorzitterB.F.T. (Bart) Banning is ATM Architect bij Luchtverkeersleiding Nederland. Hij studeerde aan de Hogere Zeevaartschool Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Hij was een aantal jaren werkzaam in de grote handelsvaart en vervolgens bij de Rijksluchtvaartdienst. Tegenwoordig werkt Bart bij LVNL waar hij een groot aantal functies op het snijvlak van operatie, management en techniek heeft bekleed. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de operationele invoering van PBN (performance based navigation) in Nederland.
Dr. Ir. Edward Breeuwer
SecretarisDr. Ir. E.J. (Edward) Breeuwer is Galileo System AIV (Assembly, Integration & Verification) Manager bij ESA, de Europese Ruimtevaartorganisatie. Hij studeerde aan de TU Delft waar hij zijn Masterdiploma Elektrotechniek en Doctoraat behaalde, respectievelijk in 1992 en 1998. Hij was een aantal jaren werkzaam bij Eurocontrol. Sinds 2002 werkt Dr. Breeuwer bij ESA. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van alle Galileo testactiviteiten op systeemniveau, zoals het testen van de Galileo satellieten en het Galileo grondsegment.
Bob Hogervorst

BestuurslidJ.H. (Bob) Hogervorst is Training Instructor bij Luchtverkeersleiding Nederland. Na een carrière als navigator aan boord van de P3C Orion bij de Marine Luchtvaartdienst en twee jaar bij de luchtverkeersleiding van de Koninklijke Luchtmacht, was hij tien jaar werkzaam als docent bij Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam. Tegenwoordig werkt Bob bij LVNL als theorie instructeur voor de vakken navigatie, equipment en vliegtuigen voor onder andere verkeersleiders in opleiding. Daarnaast stuurt hij de gehele theorie sectie aan en is hij lid van de Fabec stuurgroep voor het gezamenlijke Fabec Common Basic Training programma.
Dr. Tom Willems
Penningmeester Dr. T.R. (Tom) Willems studeerde aan de Universiteit Gent waar hij zijn Masterdiploma en Doctoraat behaalde in respectievelijk 1999 en 2006. Van 2006 tot begin 2020 was Dr. Willems werkzaam bij Septentrio (Leuven, België) als Senior GNSS Researcher. Daar was hij o.a. betrokken bij de ontwikkeling van de Galileo IOV en FOC Test User Segment ontvangers voor ESA. Daarna werkte hij als Expert System Engineer Navigation bij Antwerp Space, een bedrijf van de Duitse OHB groep. Sinds 2022 werkt hij als onderzoeker voor de GAUSS Research Foundation.