Prijswinnaars NIN Scriptieprijs 2019-2020 bekend

De zoektocht naar de beste scriptie op het gebied van navigatie heeft resultaat opgeleverd. Uit de inzendingen zijn de volgende drie prijswinnaars gekomen:

Winnaar:


Wytze Zijlstra
, met zijn scriptie Detect And Avoid guidance voor het herstel van Well Clear ter afronding van zijn Bachelor of Science aan de Nederlandse Defensie Academie.

Tweede plaats:


Karen Goossens
, met haar scriptie Slimme brug en digitale infrastructuur voor aanloop van een haven: SmartNav- en e-PortCall-concept ter afronding van haar Master of Science Nautische Wetenschappen aan de Hogere Zeevaartschool Antwerpen.

Derde plaats:


Lieuwe Bijkerk
, met zijn scriptie Graphical Display of XTD ter afronding van zijn deeltijd Master Marine Shipping Innovations aan de NHL Stenden Hogeschool.

De prijsuitreiking van de NIN Scriptieprijs zal plaatsvinden tijdens de digitale Algemene Ledenvergadering van het NIN op vrijdag 28 mei 2021. Alle drie de winnaars wordt gevraagd daar een korte presentatie over hun onderzoek te geven. De eerste prijs omvat toegang tot de European Navigation Conference 2021, inclusief vliegreis en hotelovernachting (tenzij de conferentie enkel virtueel gehouden wordt). Alle drie de prijswinnaars krijgen verder een jaar lidmaatschap van het Nederlands Instituut voor Navigatie kado.

De NIN Scriptieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door EUGIN en CGI, waarvoor het NIN deze partijen zeer erkentelijk is.

Nieuw nummer European Journal of Navigation (Februari 2021)

Een nieuw nummer (Februari 2021) van het European Journal of Navigation werd gepubliceerd. Dit nummer bevat de volgende artikelen:

  • EMSN Connect – European Maritime Simulator Network.
  • Polarimetric Target Detection on SAR Images.
  • Model Based Navigation of Delta-Wing UAV – In-Flight Calibration and Autonomous Performance.
  • Netherlands Institute of Navigation: Planned Activities.
  • Nordic Institute of Navigation (NNF): Activities Planned for Spring 2021.

Workshop Veilige Recreatievaart Noordzee 2021 – Update

Update: Deze workshop is voorlopig uitgesteld. Nadere informatie volgt.

Op vrijdagnamiddag 26 maart 2021 plant het Nederlands Instituut voor Navigatie, in samenwerking met de Dienst der Hydrografie, Kustwacht Nederland, Varen Doe je Samen en het Watersportverbond, de Workshop Veilige Recreatievaart Noordzee. Deze workshop is bedoeld voor de watersporter die graag het ruime sop opzoekt.

De Workshop vindt plaats in de Regenboogkerk te Hilversum. U kunt meedoen aan de workshop in de zaal maar ook online. Aantal plekken in de zaal: max. 30 personen of meer (Covid-19 regels).

Datum en locatie kunnen nog wijzigen in functie van de evolutie van de coronacrisis.

Webinars Nederlands General Aviation Symposium in januari 2021

Het Nederlands GA Symposium (tot 2019 ‘Workshop voor de kleine luchtvaart’) dat elk jaar in november wordt gehouden, kon dit jaar wegens Covid-19 helaas niet doorgaan. Daarvoor in de plaats worden nu voor januari 2021 vier webinars georganiseerd waaraan gratis deelgenomen kan worden. Het overkoepelende thema voor de webinars is duurzaam vliegen en elektrische/waterstof voortstuwing. De webinars worden iedere zaterdag om 19.30 uur gehouden.

  • 9 januari: Duurzame Luchtvaart door sprekers van Platform Duurzaam Vliegen
  • 16 januari: Cormorant Seaplanes door Frank Kaiser
  • 23 januari: Elektrisch vliegen in China door Yufang Guo
  • 30 januari:  De Grote ‘Kleine Luchtvaart’ Quiz

Meer informatie en gratis aanmelden via de website: www.ngas.gr8.com.