Over het Nederlands Instituut voor Navigatie

Het Nederlands Instituut voor Navigatie (NIN) is een non-profit vereniging met als doel het bevorderen, ontwikkelen, verdiepen, bundelen en verbreiden van kennis op het gebied van plaatsbepaling, navigatie en tijdmeting.

Het NIN werd opgericht in 1987 en is actief in alle sectoren die gebruik maken van de technologische ontwikkelingen op dit terrein: te land, ter zee, in de lucht, en in de ruimte. Het NIN opereert in Nederland en België.

Het NIN organiseert geregeld evenementen waarop personen en bedrijven die actief zijn in het domein van de navigatie worden samengebracht rond de laatste ontwikkelingen op navigatiegebied. Het NIN werkt ook samen met andere verenigingen (zoals Geo-Informatie Nederland, KNVvL,…) als medeorganisator van evenementen.

Daarnaast houdt het NIN de leden per e-mail op de hoogte van nieuws uit de navigatiewereld. Het NIN compileert periodiek een nieuwsbrief met het laatste nieuws van binnen en buiten het NIN. Bovendien ontvangen de leden het European Journal of Navigation. Dit internationale tijdschrift bevat wetenschappelijke en praktijkgerichte artikelen. Het EJN bevat ook nieuws uit de verschillende Europese navigatieverenigingen.

Het NIN is hét platform voor het delen van kennis en het leggen van contacten in de wereld van de plaatsbepaling, navigatie en tijdmeting. Wij nodigen u graag uit om lid te worden en deel te nemen aan onze werking.