Workshop Veilige Recreatievaart Noordzee, 13/3/2020 op HISWA (afgelast)

Update: Tot onze spijt is de workshop afgelast. Helaas is de HISWA Amsterdam Boat Show op de tweede dag definitief afgelast en kan de workshop dus niet plaatsvinden.

Op vrijdag 13 maart 2020 organiseert het Nederlands Instituut voor Navigatie in samenwerking met de Dienst der Hydrografie, de Kustwacht, Rijkswaterstaat, het Watersportverbond en HISWA Amsterdam Boat Show de Workshop Veilige Recreatievaart Noordzee. Deze workshop is bedoeld voor de watersporter die graag het ruime sop opzoekt.

Het wordt op de Noordzee gestaag drukker en voller. Het verkeerscheidingsstelsel en de windmolenparken maken het – naast de drukke scheepvaart – steeds moeilijker voor de watersporters om veilig een weg te vinden naar de gewenste bestemming. Daarnaast zijn de moderne navigatie instrumenten en systemen niet altijd volkomen te vertrouwen. Na elke presentatie volgt een discussie van de workshopdeelnemers met een panel van deskundigen.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Doorvaart door de huidige Nederlandse windparken op de Noordzee
  • Veilig varen met elektronische kaarten
  • Kwetsbaarheid van GPS bij maritiem gebruik
  • Search and rescue (SAR) operaties naar aanleiding van het gedrag van (zeil)schepen op de Noordzee

Deelnemen aan deze workshop? Deelname aan de workshop is gratis, mits vooraf aangemeld en met geldig entreebewijs HISWA. Koop je kaarten voor HISWA 2020 hier én bevestig je aanwezigheid voor de workshop hier.

  • Datum: vrijdag 13 maart 2020
  • Tijd: 13:30 uur zaal open, programma van 14:00 uur tot 17:00 uur
  • Locatie: Zaal G102, HISWA Amsterdam Boat Show (RAI Amsterdam)
  • Aantal plekken: max. 150 personen

 

RegisterKaarten voor HISWA RegisterAanmelden voor de Workshop
Definitieve Agenda