Prijswinnaars NIN Scriptieprijs 2019-2020 bekend

De zoektocht naar de beste scriptie op het gebied van navigatie heeft resultaat opgeleverd. Uit de inzendingen zijn de volgende drie prijswinnaars gekomen:

Winnaar:


Wytze Zijlstra
, met zijn scriptie Detect And Avoid guidance voor het herstel van Well Clear ter afronding van zijn Bachelor of Science aan de Nederlandse Defensie Academie.

Tweede plaats:


Karen Goossens
, met haar scriptie Slimme brug en digitale infrastructuur voor aanloop van een haven: SmartNav- en e-PortCall-concept ter afronding van haar Master of Science Nautische Wetenschappen aan de Hogere Zeevaartschool Antwerpen.

Derde plaats:


Lieuwe Bijkerk
, met zijn scriptie Graphical Display of XTD ter afronding van zijn deeltijd Master Marine Shipping Innovations aan de NHL Stenden Hogeschool.

De prijsuitreiking van de NIN Scriptieprijs zal plaatsvinden tijdens de digitale Algemene Ledenvergadering van het NIN op vrijdag 28 mei 2021. Alle drie de winnaars wordt gevraagd daar een korte presentatie over hun onderzoek te geven. De eerste prijs omvat toegang tot de European Navigation Conference 2021, inclusief vliegreis en hotelovernachting (tenzij de conferentie enkel virtueel gehouden wordt). Alle drie de prijswinnaars krijgen verder een jaar lidmaatschap van het Nederlands Instituut voor Navigatie kado.

De NIN Scriptieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door EUGIN en CGI, waarvoor het NIN deze partijen zeer erkentelijk is.