Workshop Veilige Recreatievaart Noordzee, 30/7/2021

Op vrijdag 30 juli 2021 organiseert het Nederlands Instituut voor Navigatie in samenwerking met de Dienst der Hydrografie, Kustwacht Nederland, Varen Doe je Samen, het Watersportverbond en de Regenboogkerk de Workshop Veilige Recreatievaart Noordzee. Deze workshop is bedoeld voor de watersporter die graag het ruime sop opzoekt.

  • U kunt meedoen aan de workshop in de zaal (Regenboogkerk te Hilversum). Aantal plekken in de zaal: max. 60 personen of meer (de haalbaarheid hangt af van de verruiming van de dan geldende coronamaatregelen).
  • Volledig online (vanuit huis).
  • Daarnaast is het ook nog mogelijk om de workshop online te volgen vanuit onze nevenlocatie (Topsport zeilcentrum Scheveningen – max. 20 personen).

Datum: vrijdag 30 juli 2021
Tijd: 13:30 uur zaal open, programma van 14:00 uur tot 17:00 uur
Locatie: De Regenboogkerk, Nassaulaan 22, 1213 BC te Hilversum
Nevenlocatie (online) : Topsport zeilcentrum Scheveningen
Inschrijfkosten: deelname in de zaal te Hilversum € 10,00, deelname online (vanuit huis of vanuit de nevenlocatie) € 5,00

Over de workshop

Het wordt op de Noordzee gestaag drukker en voller. De verkeerscheidingsstelsels en de windmolenparken maken het – naast de drukke scheepvaart – steeds moeilijker voor de watersporters om veilig een weg te vinden naar de gewenste bestemming. Daarnaast zijn de moderne navigatie instrumenten en systemen niet altijd volkomen te vertrouwen.

Na elke presentatie volgt een discussie (online deelnemers in de vorm van live chatberichten) met de workshop deelnemers en een panel van deskundigen. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Passeren en varen binnen/langs windparken op de Noordzee en regelgeving rond verkeerscheidingsstelsels en windparken?
  • Veilig varen met elektronische kaarten: Kunt u vertrouwen op elke vorm van elektronische navigatie?
  • Kwetsbaarheid en beperkingen van GPS en AIS bij maritiem gebruik.
  • Veilige recreatievaart op groot water en de Noordzee.

Dagvoorzitter: Bob Hogervorst (Nederlands Instituut voor Navigatie).

Gedetailleerd Programma: Flyer: