Bestuur

Het bestuur van het Nederlands Instituut voor Navigatie bestaat uit de volgende bestuursleden:

Bart Banning
VoorzitterB.F.T. (Bart) Banning is ATM Architect bij Luchtverkeersleiding Nederland. Hij studeerde aan de Hogere Zeevaartschool Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Hij was een aantal jaren werkzaam in de grote handelsvaart en vervolgens bij de Rijksluchtvaartdienst. Tegenwoordig werkt Bart bij LVNL waar hij een groot aantal functies op het snijvlak van operatie, management en techniek heeft bekleed. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de operationele invoering van PBN (performance based navigation) in Nederland.
Dr. Ir. Edward Breeuwer
SecretarisDr. Ir. E.J. (Edward) Breeuwer is Galileo System AIV (Assembly, Integration & Verification) Manager bij ESA, de Europese Ruimtevaartorganisatie. Hij studeerde aan de TU Delft waar hij zijn Masterdiploma Elektrotechniek en Doctoraat behaalde, respectievelijk in 1992 en 1998. Hij was een aantal jaren werkzaam bij Eurocontrol. Sinds 2002 werkt Dr. Breeuwer bij ESA. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de organisatie en coƶrdinatie van alle Galileo testactiviteiten op systeemniveau, zoals het testen van de Galileo satellieten en het Galileo grondsegment.
Dr. Tom Willems
Penningmeester Dr. T.R. (Tom) Willems is Senior GNSS Researcher bij Septentrio Satellite Navigation N.V. Hij studeerde aan de Universiteit Gent waar hij zijn Masterdiploma en Doctoraat behaalde in respectievelijk 1999 en 2006. Sinds 2006 is Dr. Willems werkzaam bij Septentrio (Leuven, Belgiƫ). Daar was hij o.a. betrokken bij de ontwikkeling van de Galileo IOV Test User Segment ontvangers voor ESA. Tegenwoordig werkt hij als Systems Engineer aan verschillende projecten, waaronder de Galileo FOC Test User Segment ontvangers.

Recent afgetreden bestuursleden:

  • 2016 – 2019: Dr. Ir. Sandra Verhagen, TU Delft